"Викрадення" Гончаренка: суд залишив у СІЗО фігуранта справи

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області розглянув і відхилив клопотання адвоката Пахарадіна Хасуєва, який представляє інтереси підсудного Олександра Кушнарьова - фігуранта кримінальної справи про викрадення народного депутата Олексія Гончаренка.

Таке рішення ухвалила в понеділок колегія суддів Апеляційного суду під головуванням Олега Гончарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши доводи сторони захисту та обвинувачення, колегія суддів постановила: залишити в силі ухвалу суду першої інстанції від 25 лютого про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання підсудного Кушнарьова під вартою терміном 60 діб", - оголосив рішення суддя Гончаров.

За словами прокурора Одеської облпрокуратури Сергія Зубаря, "слідство вважає, що підсудний Кушнарьов у разі звільнення з-під варти може сховатися й уникнути покарання за інкриміновані злочини. Крім того, ще тривають пошуки видрукованої продукції антиукраїнського змісту, яку група підсудних мала намір поширити, а зараз хтось із арештантів може її знищити після виходу із СІЗО. З урахуванням цієї та інших обставин справи, вважаємо обгрунтованою міру запобіжного захисту, яку обрав стосовно Кушнарьова Приморський райсуд Одеси".

У свою чергу, адвокат Хасуєв наполягав, що "депутат Лиманської райради Одеської області Кушнарьов має постійну адресу проживання і не збирається ухилятися від слідства, тому суд має підстави для обрання іншої міри запобіжного заходу щодо підсудного, а саме: взяття його під домашній арешт".

Однак колегія суддів, що протягом чотирьох годин заслуховувала позиції сторін, відхилила доводи адвоката, тому протягом березня-квітня Кушнарьов перебуватиме під вартою.

Як повідомлялося, таку ж ухвалу винесла колегія суддів 15 березня стосовно клопотання адвоката іншого фігуранта цієї справи - генерал-лейтенанта у відставці Анатолія Слободяника. Апеляційний суд теж залишив у силі ухвалу суду першої інстанції від 25 лютого про обрання для Слободяника міри запобіжного заходу у вигляді тримання  під вартою терміном 60 діб.

Слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками обласного Управління СБУ під час спецоперації з нейтралізації групи викрадачів народного депутата викрили також злочинне угруповання, що майже рік займалося випуском та розповсюдженням незаконної літератури. Їхні книги та буклети, за висновками експертів, пропагують національну ворожнечу між українцями, росіянами та євреями, спрямовані на актуалізацію ненависті до українських  патріотів. Серед видань - "Слуги зла или как выглядит украинский национализм", "Одесские колокола Хатыни" тощо.

Фігурантам справи інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної і расової ворожнечі), а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення агресивної війни та поширення видань, що пропагують міжнаціональну ворожнечу (ч. 1 ст. 161, ст. 436) Кримінального кодексу України.

Суд санкціонував арешт двох підозрюваних, а третій фігурант цієї справи перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-