Конкурс на голову правління НСТУ буде змаганням не облич, а концепцій - Стець

Конкурс на голову правління НСТУ буде змаганням не облич, а концепцій - Стець

Укрінформ
На фінансування Суспільного мовлення у Держбюджеті на наступний рік закладено 1,2 мільярда гривень, і ці гроші обов’язково будуть виділені у повному об’ємі.

Про це міністр інформаційної політики України Юрій Стець сказав журналістам після засідання круглого столу в Укрінформі на тему: "Створено юридичну особу суспільного мовника".

«Ключовим є те, щоб ми забезпечили фінансування згідно із законом. Я переконаний, що ми це зробимо. Принаймні, скільки у мене буде часу та можливостей впливати на це, я точно буду це робити. Всі 1 мільярд 200 будуть виділені. Думаю, що після проведення Євробачення це питання вирішиться. Зараз 1 мільярд є, ще 200 мільйонів до кінця року мають додати. І додадуть», - сказав Стець.

Міністр пояснив, що голову правління публічного акціонерного товариства "Національне суспільне телебачення України" неможливо обрати раніше кінця квітня, оскільки діяти необхідно чітко у відповідності з положеннями про конкурс, у яких прописані терміни його проведення. «Порушення цього положення може викликати сумніви щодо чесності самого конкурсу», - додав він.

Стець задоволений, адже члени наглядової ради домовилися про те, що це буде конкурс не відомих облич та харизми, а конкурс концепцій: «Якщо це буде так, ми будемо за визначенням успішними у цьому проекті, а якщо це буде боротьба людей, то ми отримаємо ще одну Юлю, ще одного Васю, Колю, Пєтю і так далі».

Він також пояснив, що голова правління ПАТ НСТУ, якого обере наглядова рада, буде достатньо незалежним. «У нього буде п’ятирічний контракт, який ніхто не зможе змінити з керівників на будь якому рівня», - додав міністр.

«Це буде перший приклад узагалі в історії України, коли  таким потужним підприємством, яким буде ПАТ НСТУ, з великим об’ємом фінансування та великим об’ємом вартості, керуватиме людина, яка матиме контракт і яка була призначена незалежною наглядовою радою. Вона не залежатиме від Президента, Прем’єр-міністра, Кабінету міністрів», - підкреслив міністр інформполітики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-