В Укрінформі презентували Суспільне телебачення

В Укрінформі презентували Суспільне телебачення

Укрінформ
Презентація ПАТ "Національне суспільне телебачення України", юридичну особу якого було зареєстровано 19 січня, відбулася в Укрінформі.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

"Відтепер в Україні більше немає державного внутрішнього мовника. Державним у нас залишається лише іномовлення, яким опікується Міністерство інформаційної політики... Але з державним мовленням всередині країни відтепер (покінчено. - Ред.). Воно буде облаштоване в європейський спосіб", - сказала на презентації голова парламентського Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар.

За її словами, це демонстрація того, що держава змінюється і прагне не "все контролювати", а працювати в інтересах кожного громадянина.

Сюмар також наголосила, що процес створення Суспільного телебачення має повну підтримку з боку міжнародних організацій.

Голова Держтелерадіо Олег Наливайко, у свою чергу, повідомив, що 25 січня уряд має затвердити порядок використання коштів на підтримку суспільного телерадіомовлення. 

Він також повідомив, що 23 січня підписаний наказ про випуск акцій. "Статутний капітал складає 2 млрд 544 млн 273 тис грн... Номінальна вартість акції - тисяча грн", - сказав Наливайко.

ПАТ "НСТУ" зареєстроване 19 січня, його статут було затверджено на засіданні уряду 28 грудня 2016 року.

100 відсотків компанії належить державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-