Активісти на в`їздах до Києва

Активісти на в`їздах до Києва "грубих порушень" не вчиняють - поліція

Укрінформ
У столичній поліції не зафіксували грубих порушень правопорядку під час акцій на дорогах при в`їздах до Києва.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У поліції зазначили, що в акції беруть участь близько 200 людей, кілька десятків автомобілів знаходяться на в'їздах до столиці на Бориспільському шосе, Броварському проспекті, Житомирській, Варшавської та Одеській трасах. Машини припарковані в крайній правій смузі в напрямку столиці, в зв'язку з цим  рух транспорту утруднено. На деяких пунктах мітингувальники підпалили на узбіччях шини і розклали багаття.

На контрольно-пропускних пунктах чергують патрульні поліцейські, працівники районних управлінь поліції і батальйону супроводу.

Як повідомлялося, протестувальники, які  частково заблокували в'їзди до Києва на Броварській, Бориспільській, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах, палять шини, і грозяться «піти на Кабмін». Кореспондент Укрінформу повідомив про фактично перекриті дві, а не одну смугу.

Активісти  закликають  ухвалити законопроект № 5567, який передбачає запровадження нових умов пересування на автомобілях з іноземною реєстрацією.

Зокрема, документ пропонує дозволити українцям тимчасово ввозити автомобілі з іноземною реєстрацією, сплачуючи за це до Держбюджету 0,2 - 0 , 5% від митного платежу в місяць. Законопроект передбачає введення з 1 січня 2017 умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами при тимчасовому ввезенні до 1 року транспортних засобів для особистого користування громадян. Таке тимчасове ввезення буде застосовуватися до автомобілів, які мають 7 років і старше.  Один громадянин зможе ввозити тільки один автомобіль.  У разі якщо після тимчасового ввезення громадянин України захоче розмитнити автомобіль, то всі сплачені до бюджету платежі в режимі тимчасового ввезення, будуть зараховані в суму, яка необхідна для розмитнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-