На в'їздах до Києва палять шини. Блокувальники обіцяють іти під Кабмін

На в'їздах до Києва палять шини. Блокувальники обіцяють іти під Кабмін

Фото
Укрінформ
В'їзди до Києва на Броварській, Бориспільській, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах частково заблокували активісти з вимогою ухвалити зміни до Митного кодексу, що передбачають пом'якшення розмитнення автомобілів з іноземними номерами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, протестувальники палять шини на узбіччі і перекрили на дорогах по дві смуги, унаслідок чого виникли затори. За словами активістів, у такий спосіб вони хочуть привернути увагу влади до теми розмитнення автомобілів, придбаних за кордоном. Активісти закликають ухвалити законопроект № 5567, який передбачає запровадження нових умов пересування на автомобілях з іноземною реєстрацією.

Зокрема, документ пропонує дозволити українцям тимчасово ввозити автомобілі з іноземною реєстрацією, сплачуючи за це до Держбюджету 0,2% - 0,5% від митного платежу на місяць. Законопроект передбачає введення з 1 січня 2017 умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами при тимчасовому ввезенні до 1 року транспортних засобів для особистого користування громадян. Таке тимчасове ввезення буде застосовуватися до автомобілів, які мають 7 років і старше. Один громадянин зможе ввозити тільки один автомобіль. У разі якщо після тимчасового ввезення громадянин України захоче розмитнити автомобіль, то всі сплачені до бюджету в режимі тимчасового ввезення платежі будуть зараховані в суму, яка необхідна для розмитнення.

Активісти кажуть, що сьогодні після протесту на дорогах планують продовжити акцію під Кабінетом міністрів.

Фото: Павло Багмут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-