Українці Варшави передали дарунки для дітей загиблих і поранених воїнів АТО

Українці Варшави передали дарунки для дітей загиблих і поранених воїнів АТО

Фото, відео
Укрінформ
Українські волонтери з Варшави мати і донька Галина Андрушков і Вікторія Батрин в рамках акції “Cвята без тата” зібрали і відвезли в Україну гроші і подарунки для понад 2 тис. дітей, чиї батьки загинули або постраждали в результаті війни Росії проти України.

Деталями своєї місії вони поділилися в Українському домі у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ми зібрали 53 тис. 118 злотих, 120 доларів і 40 євро. Відтак, 2004 дитини отримали подарунки”, - розповіла Вікторія Батрин.

За словами Галини Андрушков, польську валюту було переведено в долари (10 тис. дол.), які розділено між дітьми, вкладено у подарунки з солодощами та іграшками.

Відразу після Різдвяних свят волонтери на двох мікроавтобусах вирушили в Україну, де у кількох обласних містах вони передавали подарунки для дітей іншим волонтерам для їх подальшого розповсюдження, або вручали подарунки самостійно.

Волонтери подякували усім небайдужим, хто жертвував свої гроші, купляв і передавав подарунки, а потім чисельна група волонтерів в Українському домі їх сортувала по окремих пакунках. До збірки долучилися фізичні особи, окремі організації, греко-католицькі та римо-католицькі церкви Польщі.

Представник Прикордонної служби України при посольстві України в РП генерал-лейтенант Андрій Кучеренко подякував волонтерам за їх велике серце і гігантську роботу, яку вони виконали і вручив їм пам’ятні подарунки.

Волонтери підкреслили, що не зупинятимуться на цьому і далі організовуватимуть такі акції.

“Єдине наша бажання: щоб списки дітей, які втратили батьків, і яким ми везтимемо подарунки, не поповнювалися новими прізвищами”,- підкреслила волонтер Галина Андрушов.

Волонтери відзняли відеоролик про свою акцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-