Експертиза підтвердила, що із

Експертиза підтвердила, що із "Жулян" в Іран везли комплектуючі для ПТРК

Фото, відео
Укрінформ
Експертиза підтвердила, що комплектуючі, які були виявлені прикордонниками 19 січня в аеропорту "Жуляни", відносяться до протитанкового керованого ракетного комплексу "Фагот".

Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби.

"Відносно комплектуючих до зброї, які були виявлені прикордонниками в аеропорту "Жуляни", була проведена відповідна експертиза. Експерти підтвердили, що вилучені комплектуючі відносяться до протитанкового керованого ракетного комплексу "Фагот", - йдеться у повідомленні.

Таким чином Держприкордонслужба фактично перекрила канал переміщення через державний кордон України комплектуючих до зброї.

В ДПСУ нагадали, що 19 січня в "Жулянах" під час огляду багажного відділення літака, який здійснював рейс до Ірану, увагу прикордонного наряду привернули 17 ящиків із вантажем, що не мали жодних товаросупровідних документів та не були внесені до бортового журналу судна. Зі слів екіпажу, ящики нібито містили ремонтний комплект для літака. Однак співробітники Держприкордонслужби спільно із представниками митниці вирішили більш детально перевірити їх вміст.

За фактом виявлення предметів військового призначення направлено повідомлення до СБУ щодо реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань ознак злочинів передбачених ст. 201 КК України (контрабанда) та ст. 333 КК України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-