Стець розповів у штаб-квартирі НАТО про гібридну війну

Стець розповів у штаб-квартирі НАТО про гібридну війну

Укрінформ
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець відвідав 20 січня iз робочим візитом штаб-квартиру НАТО у Брюсселі.

Головною метою візиту було інформування союзників про основні результати впровадження Україною Дорожньої карти співробітництва у сфері стратегічних комунікацій та прогрес у розбудові системи Страткому в Україні, повідомляє прес-служба Мінінформу.

"Світ стикнувся з гібридною війною, що повністю змінила звичні рамки взаємодії в інформаційному просторі. Інформаційна складова стала однією з головних у забезпеченні безпеки та розвитку будь-якої держави. Нам усім доведеться виробляти нові правила та підходи, закладати їх у нові закони, формувати принципово нові рамки реальності", - заявив Стець під час двосторонніх зустрічей із представниками США, Литви та Великої Британії.

За словами міністра, якісна взаємодія з країнами-членами НАТО сприятиме підсиленню голосу України у світі, надасть можливість уникнути помилок, ціною яких у сучасних умовах часто є людське життя.

"Україна найбільше страждає від новітніх методів війни, що сьогодні застосовує Росія. Слабкість державних комунікацій робить нас надзвичайно вразливими та створює загрози для наших партнерів. Ми змушені наздоганяти весь цивілізований світ у вмінні та спроможності доносити власну позицію до людей, як усередині країни, так і поза її межами. Саме на це спрямовані зусилля України в розбудові системи стратегічних комунікацій. І саме в цьому питанні ми потребуємо допомоги Альянсу", - зазначив під час засідання міністр.

Під час візиту Юрій Стець взяв участь у засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні Комітету з питань партнерства та колективної безпеки, а також провів зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Таканом Ілдемом, повіреним у справах США в НАТО, та постійними представниками Литви та Великої Британії в НАТО.

У ході засідання Комісії Україна-НАТО українська сторона повідомила про прогрес у розбудові системи державних стратегічних комунікацій та представила план роботи в цьому напрямі на 2017 рік.

Окрім того, в ході робочого візиту сторони обмінялися думками щодо подальшого розвитку системи державних стратегічних комунікацій, Карти Партнерства у сфері стратегічних комунікацій між Україною та НАТО та крокiв iз протидії сучасним інформаційним викликам.

Фото:  Мінінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-