У Сумах вшанували пам'ять 18-річного «кіборга»

У Сумах вшанували пам'ять 18-річного «кіборга»

Укрінформ
У День пам’яті захисників донецького аеропорту сумчани згадали подвиг усіх, хто віддав життя за Україну.

Учасники меморіальної акції запалили свічки біля могили Героя України Сергія Табали на Алеї Слави Центрального міського цвинтаря, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За сміливість, відвагу, героїзм та непокірність їх назвали "кіборгами". Наймолодшим з них був сумчанин Герой України Сергій Табала ("Сєвєр"). Вісімнадцятирічний юнак вирушив захищати рідну державу у найгарячішу точку і там поклав своє життя", - зазначив міський голова Сум Олександр Лисенко.

Він нагадав, що оборона донецького летовища тривала 242 дні. За цей час на цьому об'єкті побувало більше 15 формувань, тисячі українських військових та добровольців. Сергій Табала загинув 6 листопада 2014 року від вибуху артилерійського снаряду під час штурму російськими бойовиками диспетчерської вежі аеропорту.

За виявлену мужність, героїчне відстоювання прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності та у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності Табала був посмертно удостоєний звань Героя України та Почесного громадянина міста Суми. Його ім’ям названа одна з вулиць обласного центру, а на школі, де він навчався, встановлено меморіальну дошку.

Фотографія Сергія Табали, зроблена в аеропорту Донецька, послужила образом для створення пам'ятника українським добровольцям, встановленому у селі Святопетрівське Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-