22 січня: народний календар і астровісник

22 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Семея та Євстратія; медитуйте, будуйте плани на майбутнє

Сьогодні пророка Семея, Євстратія чудотворця, а також преподобного Іони Київського. Пророк Семей (або Шемай) жив дуже давно: ще за часів царя Соломона та його сина Ровоама. Семей був літописцем останнього. Як виявилося, Ровоам зовсім не мав тієї мудрості, якою був наділений його батько – цар Соломон. Він значно підвищив податки, та й взагалі правив не надто успішно. Тому Семей час від часу «врозумляв» царя, кажучи йому якісь слушні речі, хоча той і не надто до них дослухався.

Іона Київський жив у другій половині ХIX століття. Народився він у Кременчуці на Полтавщині. Декілька років був послушником святого Серафима Саровського. Потім повернувся в Україну й заснував у Києві Свято-Троїцький Іонинський монастир.  Ще за життя Іона зажив серед люду слави святої людини, чудотворця. Щорічно в обитель, яку люди називали «монастир отця Іони», приходило близько 500 тисяч паломників. Люди складали легенди про силу його молитов (хоча він і приховував свої добрі справи). Мощі святого Іони й нині покояться в заснованому ним Іонинському монастирі.

На Євстратія наші пращури випускали на прогулянку худобу, аби не застоювалася в конюшнях та хлівах. Тому примічали: якщо та одразу повертає до стійла – бути снігам та холоду.

Іменинники сьогодні Пилип, Петро та Оленка.

Сьогодні 24 місячний день, Місяць у Стрільці. Неділя – день Сонця, життєдайної й відновлювальної енергії. Але Місяць спадає, тому продовжується час пасивності, певного енергетичного «завмирання». Не намагайтеся сьогодні вирішувати задавлені часом конфлікти. Ризикуєте наштовхнутися на стіну непорозуміння, арктичний холод, або тропічну зливу емоційної реакції співрозмовника. І те, і інше буде для вас дуже неприємним сюрпризом, що, в свою чергу, провокуватиме на відповідний крок: грюкання дверима чи істеричні сльози. Залишимо шекспірівські пристрасті для акторів, не будемо зазіхати на їхній шмат хліба. А ось просто сходити в гості, тихо-мирно поспілкуватися за чашечкою кави/чаю або келихом чудового вина на нейтральні теми – чому б і ні? Ідеальний день для обговорення з партнером планів на майбутнє, укладання сімейних союзів, особливо коли молодята мріють про багато дітей.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 році – 26,5, а найтеплішим у 2007 -  +8,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-