Україна готова передати до Узбекистану звинуваченого у багатомільйонних махінаціях

Україна готова передати до Узбекистану звинуваченого у багатомільйонних махінаціях

Укрінформ
Суд у Києві арештував громадянина Республіки Узбекистан, який перебував у міжнародному розшуку за багатомільйонні фінансові махінації.

Суд арештував узбека, який перебував у міжнародному розшуку за багатомільярдні фінансові махінації

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Солом’янський райсуд застосовано екстрадиційний арешт до 33-річного громадянина Республіки Узбекистан, котрий перебуває в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів у своїй країні", - йдеться у повідомленні.

Іноземця затримали працівники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України. При собі чоловік мав паспорти громадянина Домініканської Республіки та Республіки Узбекистан.

Затриманий перебуває в міжнародному розшуку за підозрою у привласненні коштів у розмірі понад 91 млн доларів США, укриття іноземної валюти на суму близько 200 млн доларів США та 271 тис 602 євро, легалізації доходів, отриманих в результаті злочинної діяльності на суму 77,4 млн швейцарських франків та 200 тис. латвійських лат, а також службовому підробленні.

Наразі очікується запит від компетентних органів Республіки Узбекистан про видачу зловмисника для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-