"Золотий" Романчук скаржиться, що після обшуку зникла його Зірка Героя

Укрінформ
Колишній перший заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук, якого судять за хабар, заявив у суді, що під час обшуку у нього вилучили його нагороду - золоту Зірку Героя України, і тепер її ніде нема.

Про це стало відомо під час засідання Центрального райсуду міста Миколаєва 19 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Золота Зірка Героя – моя власна нагорода. Вона важить 38 грамів чистого золота, її вартість 41 тисяча гривень. Її під час обшуку вилучили разом з іншими моїми власними речами. Наразі ніхто її показати не може, де вона знаходиться – невідомо", - сказав Романчук.

Він також зауважив, що у нього вилучили й інші особисті речі, які, на його думку, жодного стосунку до справи не мають. Це елітний алкоголь, значки, медалі й таке інше. А також зброю. Зокрема, автомат Калашникова та два ріжки патронів, які були видані йому у 2014 році під час спроб штурму облдержадміністрації сепаратистами. Тоді Романчук очолював ОДА, і зброя йому була надана, як і іншим керівникам області, для самозахисту. Щоправда, він її не використовував.

Прокурор, коментуючи це, зауважив, що згадані речі просто вилучили під час обшуку, який провели не тільки в помешканні Романчука, а і його колишньої дружини, де він уже кілька років не живе.

Романчук також нагадав суду, що він тривалий час очолював велике суднобудівне підприємство і в останні роки отримував зарплату по 25 тисяч євро на місяць, і додатково - ще 100 тисяч євро бонусу в кінці року. Відтак, міг собі купувати дорогі речі.

Варто зазначити, що судове засідання відновилося після двомісячної перерви.

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар 90 тис. доларів за надання дозволу ТОВ "ЕЛК-БУД" на видобуток вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-тисячами доларів та багато ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, у яких були сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять лише Романчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-