Стрілянина у Княжичах: двоє фігурантів «отримали» невідповідність посаді

Стрілянина у Княжичах: двоє фігурантів «отримали» невідповідність посаді

Укрінформ
Голову Київської поліції Андрія Крищенка та начальника Шевченківського районного управління поліції міста Києва Германа Приступу попереджено про неповну посадову відповідність за фактом службового розслідування перестрілки в Княжичах.

Про це у середу повідомляє прес-служба МВС України.

"За результатами службового розслідування 7 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, звільнені з лав Національної поліції України. Стосовно ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення. Зокрема, знято з посади керівника карного розшуку м. Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку та проведення операції. Також звільнено керівників оперативної служби столичного Главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обміну інформацією між підрозділами, що перебували на місці події. Крім того, не оцінивши обстановку, яка склалася на місці події, зазначені посадовці доповіли керівництву недостовірну інформацію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МВС, також посад позбавили низку керівників Шевченківського управління поліції, які неналежно проаналізували оперативну інформацію, що призвело до визначення невірного об’єкту нападу.

"Звільнено відповідального від управління поліції охорони, який, прибувши на місце події, несвоєчасно поінформував про вчинення злочину. Разом з іншими з посади усунуто оперуповноваженого Департаменту карного розшуку Нацполіції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію керівництву щодо підготовки до вчинення злочину на території с. Княжичі", - додали в МВС.

Там також зазначили, що ще стосовно 9 поліцейських, у діях яких виявлено порушення, застосовано інші дисциплінарні стягнення. Зокрема, очільника Київської поліції та керівника Шевченківського районного управління поліції міста Києва попереджено про неповну посадову відповідність.

"Висновок службового розслідування направлено до Генеральної прокуратури України, яка здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом трагедії. Згідно з результатами слідства Генеральною прокуратурою буде надано остаточну оцінку діям поліцейських", - зазначили в МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 13 січня Національна поліція України завершила проведення службового розслідування за фактом стрілянини і загибелі п'яти правоохоронців у селищі Княжичі на Київщині.

Уночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців. Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників. Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'ятьох поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-