Атака на МОЗ розпочалася після запуску реформ - Кириленко

Атака на МОЗ розпочалася після запуску реформ - Кириленко

Укрінформ
Атака на Міністерство охорони здоров'я розпочалася після того, як у галузі було запущено реальні процеси реформ.

Про це віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато хто намагався підійти до початку реформ охорони здоров'я. Мені здається, що тільки зараз, з приходом Уляни Супрун, розпочинаються серйозні дії. І саме тому йшла на неї така атака", - наголосив урядовець.

Він підкреслив, що навколо медицини завжди було багато "бариг". "Було багато по-справжньому талановитих лікарів, але було багато тих, хто шукав там тільки прибутку... Вони можуть ввести в оману і нового міністра, і нову команду. Коли побачили, що цього зробити не вдасться, почалася скоординована, централізована атака проти міністра нашого уряду", - заявив Кириленко.

Причину він вбачає у тому, що у системі охорони здоров'я запустилися процеси, які раніше ніхто не наважувався розпочати. Йдеться, зокрема, про зміну системи фінансування галузі - перехід від фінансування ліжко-місць до оплати лікування пацієнта та медпослуг, визначення реальної вартості медичних послуг, зміни в системі закупівель.

"А якщо ми вийдемо, як зазначив Прем'єр-міністр, на закон про загальнодержавне обов'язкове страхування, ми практично цілісно зможемо вирішити багато питань у медицині", - додав Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-