В'ятрович вважає шкідливими спроби творити

В'ятрович вважає шкідливими спроби творити "культ Бандери"

Укрінформ
Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає шкідливими спроби творити "культ Бандери" за канонами "культу Леніна", а ще більш шкідливими спроби  представляти декомунізацію як "бандеризацію".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Як історик, який тривалий час займається українським визвольним рухом у ХХ столітті, вважаю Степана Бандеру одним із визначних діячів нашого минулого, вартим вшанування. Проте спроби творити "культ Бандери" за канонами "культу Леніна" є шкідливими як для розуміння його місці і ролі в нашій історії, так і для адекватного вшанування. Але ще більш шкідливими є спроби вигадувати цей культ і представляти декомунізацію як "бандеризацію", - наголосив В'ятрович.

Він наголосив, що протягом часу дії закону про декомунізацію було демонтовано 1320 пам'ятників Володимиру Леніну і встановлено лише 4 пам'ятники Степану Бандері.

За даними науковця, у рамках декомунізації перейменовано 51 493 об'єкти топоніміки (вулиці, площі, сквери тощо), з них тільки 34 згідно рішень місцевих рад отримали ім'я Степана Бандери. Так, В'ятрович зауважив, що відтепер вулиць Бандери налічується у Закарпатській, Полтавській, Сумській областях та місті Києві по 1; у Київській області - 2; в Івано-Франківській та Миколаївській - по 3, у Хмельницькій - 4, в Черкаській - 8 і в Чернівецькій - 10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-