Прокуратура перевіряє законність закриття справи щодо Каська

Прокуратура перевіряє законність закриття справи щодо Каська

Укрінформ
Прокуратура закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська у вчиненні шахрайських дій під час приватизації квартири у Києві.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Київська місцева прокуратура №6 закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника Генерального прокурора України Віталія Каська у вчиненні шахрайських дій та використанні підробленого документу під час здійснення приватизації житла у м.Києві", - йдеться у повідомленні.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві.

"За результатом вивчення матеріалів кримінального провадження прокуратура встановила, що органом досудового розслідування не здобуто достатніх доказів для доведення винуватості В. Каська у суді, а встановленні порушення є малозначимими для притягнення його до кримінальної відповідальності. У зв’язку з цим процесуальним керівником – прокурором Київської місцевої прокуратури №6, прийнято рішення про закриття провадження щодо В.Каська на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України", - наголосили у прокуратурі.

Там також зазначили, що на даний час законність ухвалення рішення про закриття кримінального провадження перевіряється прокуратурою міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 11 квітня 2016 року Каську на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо нібито шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових.

У березні 2016 року тодішній генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-