В Україні стартував Рік Японії

В Україні стартував Рік Японії

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко визначив нинішній рік Роком Японії в Україні.

Відповідний указ він підписав у середу під час зустрічі з послом Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє прес-служба Глави держави

«Це є дуже символічним, що Рік Японії в Україні відбуватиметься в 25-у річницю встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами», - зазначив Порошенко.

Президент висловив переконання, що проведення Року Японії в Україні стане важливою віхою в українсько-японських двосторонніх взаєминах, сприятиме зближенню наших культур та народів, посилить міжлюдські контакти.

Крім того, він подякував послу за «незмінну і тверду підтримку» Японією незалежності і територіальної цілісності України. Порошенко відзначив роль Японії в наданні допомоги Україні в проведенні реформ та нагадав про виділення 1,8 млрд доларів США протягом 2014-2016 років для підтримки нашої держави на шляху змін у багатьох сферах суспільного життя.

Президент також наголосив, що Декларація Саміту «Великої сімки» у місті Ісе-Сіма в травні 2016 року підтвердила безумовну підтримку лідерами провідних країн світу суверенітету та територіальної цілісності України.

«Ми також високо цінуємо незмінну позицію японської сторони щодо невизнання окупації Росією Криму, а також готовність всебічно сприяти консолідації зусиль міжнародної спільноти для забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей», - підкреслив Глава держави.

У свою чергу, посол Шігекі Сумі подякував за ініціативу проведення Року Японії в Україні й зауважив, що наразі відносини між нашими країнами близькі як ніколи раніше.

«Відносини між Японією і Україною ніколи не були такими близькими, як сьогодні», - сказав він.

Він також наголосив, що «відзначення Року Японії є важливим не лише для політиків чи бізнесменів, а також для звичайних людей, які відчувають і розуміють важливість взаємодії двох країн».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-