Гройсман про мінімалку: Ми дуже швидко пояснимо, як її платити

Гройсман про мінімалку: Ми дуже швидко пояснимо, як її платити

Укрінформ
Кабінет міністрів України у новому році робитиме усе необхідне для того, щоб якість життя українців поліпшилася.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би підкреслити, що люди мають відчувати зміни. Я хочу підкреслити, що уряд України і я особисто як Прем'єр-міністр у 2017 році зробимо усе залежне від нас для того, щоб ви відчули позитивні зміни у своєму житті", - сказав Гройсман.

Глава уряду запевнив, що головними при цьому є не статистичні данні зростання, а саме те, як живуть люди, які у них є проблеми і як їм можна практично допомагати.

Він нагадав, що цьогоріч буде суттєво збільшено заробітні плати учителям, лікарям, працівникам ДСНС. Також Прем'єр нагадав про збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

Головний виклик року для влади - це боротьба з бідністю, підкреслив Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запевнив, що наразі у керівників підприємств відсутні будь-які підстави для скорочення штатів чи для переведення працівників на неповний робочий день у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати.

«Сьогодні у керівників підприємств немає жодних підстав ні для скорочення персоналу, ні для переведення людей на неповний робочий день», - сказав Розенко.

Він також нагадав, що для підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень в бюджеті на цей рік для працівників бюджетної сфери виділено 40 мільярдів гривень, що, за його словами, є достатнім для забезпечення своєчасної виплати зарплат.

Разом з тим, віце-прем'єр-міністр закликав громадян звертатися до урядового контактного центру, якщо будуть випадки невиплати заробітної плати чи відмови від підвищення мінімалки.

У свою чергу, Гройсман додав, що не бачить проблем у підвищенні мінімальної зарплати у бюджетній сфері, а його більше турбує приватний сектор.

"Якщо хтось щось не розуміє, ми одразу і дуже швидко пояснимо, як треба нараховувати заробітну плату", - підкреслив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-