У Міноборони прокоментували інформацію про втрати 80% гаубиць Д-30

У Міноборони прокоментували інформацію про втрати 80% гаубиць Д-30

Укрінформ
Командування Сухопутних військ Збройних сил України у зв'язку з появою в деяких ЗМІ повідомлень, у яких ідеться, що нібито 80% гаубиць Д-30 ЗСУ знищено завдяки зламу російськими хакерами програмного забезпечення українських артилеристів, заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"За інформацією командування ракетних військ і артилерії Сухопутних військ Збройних сил України, втрати озброєння артилерії за час проведення АТО в рази менші за згадані і не пов'язані із зазначеною причиною. На даний час військові частини ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗС України цілком боєздатні, укомплектовані та спроможні виконувати завдання за призначенням", - наголосили у МОУ.

Міністерство оборони України також просить журналістів оприлюднювати лише перевірену інформацію, отриману з компетентних офіційних джерел. 

"Поширення неправдивої інформації призводить до посилення соціальної напруги в суспільстві та підриває довіру населення до Збройних сил України", - зазначили у міністерстві.

За даними ЗМІ, у грудні 2016 року аналітична компанія CrowdStrike оприлюднила доповідь, у якій йдеться про те, що мобільний додаток для українських артилеристів, розроблений за ініціативою офіцера Збройних сил України, зламали й використовували російські хакери. 

Як стверджують у CrowdStrike, в результаті роботи цього модуля втрати розрахунків українських гаубиць Д-30 (випущені ще в часи СРСР), досягли 80%. У CrowdStrike вважають, що це могло бути пов'язано з роботою модуля X-Agent в цій програмі, яка використовувалася для розрахунку параметрів стрільби для гаубиць.

Крім того, за даними ЗМІ, ця ж цифра 80% втрат серед гаубиць Д-30 фігурує в інтернеті із посиланням на доповідь лондонського Міжнародного інституту стратегічних досліджень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-