Монетизація субсидій: рішення треба ухвалювати після опалювального сезону - Рева

Монетизація субсидій: рішення треба ухвалювати після опалювального сезону - Рева

Укрінформ
Міністерство соціальної політики опрацьовує економічну складову питання монетизації невикористаної частини субсидій.

Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" повідомив міністр соцполітики Андрій Рева.

"Таке доручення нам прем'єр-міністр України вже дав. І сьогодні Міністерство соціальної політики прораховує цей варіант", - прокоментував глава Мінсоцполітики.

При цьому Рева зазначив, що таке рішення має бути за результатами опалювального сезону. "Я вважаю, що воно буде сприяти економії енергоресурсів нашої країни. Якщо таке рішення буде прийняте, воно має бути прийнято за результатами опалювального сезону 2016-2017 років".

"Коли ми говоримо про газ для опалення, а саме про монетизацію залишків за газ саме в тому випадку, якщо він використовувався для опалення.., в такому разі облік абсолютно чітко налагоджений і проблем з визначенням того, що люди дійсно заощадили газ, в даному випадку немає", - підкреслив міністр.

Рева також зазначив, що за даними НАК "Нафтогаз України" в цьому опалювальному сезоні споживання газу в Україні на 6% менше, ніж у минулому опалювальному сезоні. "Це при тому, що зима в цьому році значно холодніше, ніж 2015-2016 роках", - заявив міністр соціальної політики.

Раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що перш ніж розглядати питання монетизації субсидій, потрібно одержати дані щодо норми споживання та економії газу населенням у цьому сезоні. На думку експертів, монетизація субсидій буде спонукати споживачів економити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-