Гройсман: Найбільший виклик для уряду - боротьба з бідністю

Гройсман: Найбільший виклик для уряду - боротьба з бідністю

Укрінформ
Найбільший виклик для уряду - боротьба з бідністю.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Яким є наш найбільший виклик сьогодні? Боротьба з бідністю. Ми маємо побороти бідність в нашій великій 45-мільйонній країні», - сказав Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що "з одного боку, необхідні реформаторські рішення, з іншого, необхідно розуміти відчуття людей, їхні найбільші проблеми, аби робити саме ті кроки, які дадуть можливість подолати цей виклик. Мінімальна заробітна плата, підвищення доходів наших освітян і лікарів - це вже перші кроки".

При цьому Гройсман навів приклад: "Ми прийняли рішення підняти заробітну плату нашим МНС-никам. Здивуєтесь, але МНС-ник, який має гасити пожежу, іншими словами, іде у вогонь, мав заробітну платню "аж" 3 тисячі гривень. І нікому не було до цього діла. Коли щось горить, всі моляться на те, щоб ці люди вчасно приїхали і якісно виконали свою роботу. А потім вони йдуть до каси і мають отримати ті 3 тисячі гривень. Це справедливо? Нещодавно мені довелось бути у 13-й пожежній частині Києва. Якраз, пам'ятаєте, ринок горів нещодавно в Києві? Мені показували шоломи, устаткування. Все просто поплавлене. Уявляєте, в якій температурі люди гасили цю пожежу, ризикуючи своїм життям? І за це вони отримували 3 тисячі гривень! Зараз ми підняли їм заробітну плату на трохи більше ніж на дві тисячі гривень, і це означає, що ми починаємо потихеньку віддавати наші борги людям. І будемо віддавати їх далі».

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-