До нового Верховного суду - великий конкурс: 653 претенденти на 120 крісел

До нового Верховного суду - великий конкурс: 653 претенденти на 120 крісел

Укрінформ
З 653 кандидатів, яких допущено до участі у конкурсі на посади суддів Верховного суду України, 69% - судді, а 12% - науковці.

Про це заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков під час брифінгу в Укрінформі.

"Документи нам подали трошки більше 800 кандидатів, документи вони подавали особисто в паперовому вигляді. Вони зобов’язані були принести певну кількість документів, належним чином оформлених і довести, що у них є досвід. Після перевірки документів допущено до участі у конкурсі 653 кандидати. Найбільше допущено - 69% - судді, науковці - 12,5%, адвокатів - 11% і сукупний стаж - 7,5%", - сказав Козьяков.

Він нагадав, що такий конкурс у вищий суд України проводиться вперше, раніше судді добиралися за іншими механізмами. Зокрема, у новому Верховному суді буде чотири касаційні суди - цивільний, господарський, адміністративний та кримінальний. Тобто із 120 вакантних місць - по 30 у кожен суд. У цивільний суд подалося найбільше кандидатів - 211, у кримінальний - 185, господарський - 134, а найменше в адміністративний - 123. Що стосується гендерного питання, то суддями хочуть стати 230 жінок і 423 чоловіки. Наймолодшому кандидату 32, а найстаршому - 63.

"Що стосується географії: найбільше - це Київ і Київська область, найменше - Хмельницька - 4", - резюмував він.

Як повідомлялося, 7 листопада ВККС оголосила конкурс на зайняття 120 вакантних посад касаційних судів Верховного суду, по 30 місць у цивільному, господарському, адміністративному та кримінальному.

Вперше претендувати на посади суддів Верховного Суду змогли адвокати та науковці, які мають 10 років фахового стажу. Переможців буде визначено до кінця березня 2017 року. 

Відповідно до Закону "Про судоустрій і статус суддів" новий Верховний Суд має запрацювати з початку квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-