Бойовики тримали

Бойовики тримали "кіборга" Колодія в Макіївській колонії - Геращенко

Укрінформ
Звільненого із полону бойовиків "кіборга" Тараса Колодія утримували у Макіївській колонії (Донецька область). 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила перший віце-спікер парламенту, представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко.

"Тараса останнім часом утримували в Макіївській колонії. Там, де перебували і перебувають інші наші заручники, хлопці, яких достатньо довго утримують, військові", - зазначила вона.

При цьому Геращенко наголосила, що  важливим досягненням української сторони є те, що вдалося налагодити листування із заручниками, які утримуються в Макіївській колонії. 

"Останнє наше досягнення, можливо, хтось до цього скептично поставиться, але це реальне досягнення, що нам вдалося знайти, де їх утримують, досягти того, щоб вони отримали листи від родин, написали родинам. Останні місяці це стосувалося і Тараса, його родина мала від нього вісточку", - сказала вона.

Геращенко додала, що у питанні звільнення заручників є дуже важливою координація, зокрема зі Службою безпеки. "Звільнення заручників, що важливо почути, завжди відбувається в координації зі Службою безпеки, з іншими причетними, тому що в координації наша сила", - зазначила вона.

Як повідомлялося, за словами координатора центру обміну і звільнення заручників "Патріот" Олега Котенка, Колодій вже завтра, максимум післязавтра буде в Києві. Стан його здоров'я нормальний, поранень немає.

Сьогодні про звільнення "кіборга" Тараса Колодія повідомив президент Петро Порошенко. Звільнення захисника донецького аеропорту з полону бойовиків відбувалося шляхом переговорів за сприяння Української православної церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-