За рік прикордонники закрили 11 каналів торгівлі людьми

За рік прикордонники закрили 11 каналів торгівлі людьми

Укрінформ
Співробітники Держприкордонслужби України спільно з підрозділами Нацполіції та інших правоохоронних органів впродовж року припинили функціонування 11 каналів торгівлі людьми.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Важливу увагу прикордонники приділяють питанню дискредитації каналів торгівлі людьми, аби ліквідувати їх діяльність та затримати організаторів. Загалом з початку року припинено функціонування 11 таких каналів, а також 6 викритих злочинних груп у складі 12 осіб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за інформацією прикордонників, відкрито та розпочато 19 кримінальних проваджень за ст. 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», виконано більше 60 доручень на проведення слідчих (розшукових) дій. Всього у результаті проведених заходів попереджено вивезення за кордон майже 30 потенційних жертв та припинено незаконне вивезення за кордон 82 дітей.

Зазначається, що серед видів торгівлі людьми найбільш поширеним залишається сексуальна експлуатація. З цією метою жінок в переважній більшості намагалися доправити в такі країни, як Росія, Туреччина, ОАЕ, Китай.

Охоронці кордону протягом року неодноразово приймали участь в навчальних тренінгах, семінарах, робочих зустрічах тощо, які були організовані відповідними міністерствами України, Міжнародною організацією з міграції, ОБСЄ, Місією EUBAM, в тому числі і з залученням іноземних фахівців та на базах іноземних колег.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-