До банди

До банди "княжицьких грабіжників" входив екс-співробітник УБОЗ - МВС

Укрінформ
Одним з фігурантів справи про розбій у Княжичах Київської області, внаслідок якого загинуло п'ятеро правоохоронців, виявився екс-співробітник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Ігор Касян.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав прес-секретар МВС Артем Шевченко.

«За версією слідства, ветеран ОВС, колишній співробітник ГУБОЗ МВС Ігор Касян є вагомою фігурою у групі підозрюваних "розбійників з Княжичів" і нині перебуває під вартою терміном на 2 місяці без права застави», - інформує Шевченко.

За його словами, Касян входив у групу оперативників з ГУБОЗ, які охороняли ключового свідка Юрія Нестерова в так званій справі "міліціонерів-перевертнів полковника Гончарова". Завдяки Нестерову вдалося викрити "всю добре законспіровану міліцейсько-бандитську групу, яка спеціалізувалася на викраденнях і вбивствах".

«Про цю історію добре знає Юрій Луценко, багато про неї свого часу писали Олег Єльцов, Олена Мельник, Олександр Корчинський. Тепер слідство, яке підозрює цю групу у створенні новітнього злочинного конгломерату з нинішніх і колишніх правоохоронців та бандитів, так само доводитиме винуватість кожного її учасника, декотрі з яких уже співпрацюють зі слідством», - зазначив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району п'ятеро співробітників поліції загинули внаслідок перестрілки.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в залишеному будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-