Відсьогодні поїзди курсують по-новому. В УЗ розповіли подробиці

Відсьогодні поїзди курсують по-новому. В УЗ розповіли подробиці

Укрінформ
В Україні з 11 грудня почав діяти новий графік руху поїздів на 2016/2017 роки.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

«Передбачене курсування 193 пар пасажирських поїздів. Зокрема, формуванням залізниць України – 168 пар, країн СНД – 13 пар, інших країн – 12 пар. У міжнародному сполученні курсуватиме 14 пар пасажирських поїздів у країни Заходу та 25 пар – у країни СНД. 154 пари – у внутрішньому сполученні. Швидкі та прискорені складають близько 80% від загальної кількості всіх пасажирських поїздів», - йдеться у повідомленні УЗ.

 Серед новацій графіка руху поїздів на 2016/2017 роки – введення поїздів за новими напрямками. Наприклад, з’являться поїзди, що з’єднають Полтаву з Костянтинівкою, Хмельницький з Лисичанськом, Київ з Ізмаїлом та багато іншого. Також будуть запроваджені довгі поїзди, що з’єднують усю країну – Харків – Київ – Львів, Миколаїв – Івано-Франківськ. Загалом створені більш зручні та швидкі маршрути, а пасажир матиме альтернативу – користуватися денним чи нічним поїздом, швидким чи традиційним.

Також цьогоріч до складання нового графіку активно долучилися активісти, були враховані побажання та пропозиції пасажирів, щоб зробити подорожі поїздами більш комфортними та швидкими.

«Філософія нового графіку полягає в тому, щоб не тільки перевести пасажирів, а й створити мережу зручних пересадок та синхронізувати рух поїздів з іншими видами транспорту, зокрема приміським сектором, щоб надати зручну комплексну послугу», - розповів заступник начальника департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення  ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Красноштан під час презентації нового графіка для журналістів.

У новому графіку руху поїздів передбачено збільшення швидкості поїздів. Зокрема, середня маршрутна швидкість складе до 57,8 км/год, а технічна – 67,3 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-