Прокуратура вимагає повернути землю на Чорноморському узбережжі

Прокуратура вимагає повернути землю на Чорноморському узбережжі

Укрінформ
Прокуратура Миколаївської області вимагає повернути землю на Чорноморському узбережжі вартістю у 14 млн грн, яку сільрада незаконно передала приватним власникам.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Прокуратура Миколаївської області за результатами опрацювання Публічної кадастрової карти України відреагувала на чергові факти незаконного відведення Коблівською сільською радою ділянок державного лісового фонду, розташованих на Чорноморському узбережжі. До Березанського районного суду заявлено 4 позови про скасування незаконних рішень сільради та визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та витребування цих ділянок у власність держави», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що у 2012 році рішеннями сільської ради надано у приватну власність громадян три земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 3,3 га вартістю 14 млн грн у селі Коблеве для ведення особистого селянського господарства.

Водночас, ділянки розташовані у рекреаційно-курортній зоні в межах прибережної захисної смуги Чорного моря та перебували у постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства.

Відповідно до вимог законодавства зазначені території мають перебувати виключно у державній власності та призначені для задоволення рекреаційних потреб громадян та їх вільного доступу до узбережжя.

Загалом, упродовж серпня-листопада 2016 року до суду пред’явлено 25 таких позовів щодо повернення державі земель рекреаційного призначення загальною площею 31 га вартістю 102,4 млн грн, розгляд яких триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-