У Генпрокуратурі не впевнені, що Янукович живе в РФ

У Генпрокуратурі не впевнені, що Янукович живе в РФ

Укрінформ
Колишній президент України Віктор Янукович під час допиту з'явився в Ростовському обласному суді, але немає офіційного підтвердження, що він проживає на території Росії.

Про це заявив прокурор департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Спочатку нам потрібно звернутися до РФ, щоб вони підтвердили, що Янукович знаходиться на території Росії. Той факт, що він один раз прибув до ростовського суду дати показання – зовсім не є підтвердженням того, що він постійно перебуває на території Росії. Раніше ми багато разів зверталися, щоб Генпрокуратура Росії підтвердила або спростувала факт його перебування на території РФ і вказала точну адресу", – сказав Донський.

Нагадаємо, перед допитом колишній президент України Віктор Янукович назвав своїм постійним місцем проживання місто Ростов. При цьому адвокат екс-президента попросив суд дозволити не називати точну адресу в цілях безпеки.

Зазначимо, Віталій Сердюк надав ГПУ документи, в яких йдеться, що Віктор Янукович отримав притулок у Росії.

Згідно з документом, Віктор Янукович отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації. Воно було видано УФМС Росії по Ростовській області 26 листопада 2015 на один рік. Пізніше термін його дії було продовжено ще на рік - до листопада 2017 року.

Як зазначено у свідоцтві, Віктора Януковича поставлено на облік в Радянському районі Ростова-на-Дону. Як зазначається, свідоцтво про надання тимчасового притулку є документом, що посвідчує особу його власника та підтверджує законність перебування цієї особи на території Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-