Інспекція ГПУ: Луценко вимагатиме звільнення начальника колонії на Житомирщині

Інспекція ГПУ: Луценко вимагатиме звільнення начальника колонії на Житомирщині

Фото, відео
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко за результатами перевірки буде вимагати звільнення начальника Райківської виправної колонії № 73 на Житомирщині.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У суботу, 10 грудня 2016 року, генеральний прокурор України Юрій Луценко в порядку контролю відвідав Райківську виправну колонію № 73 у Житомирській області. Перевіркою встановлено низку порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства, щодо режимних вимог, охорони праці, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, застосування заохочувальних норм закону", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, було виявлено факти застосування до в'язнів заходів дисциплінарного впливу, які не відповідають тяжкості і характеру проступку. Також адміністрацією виправної установи не забезпечено обов'язкового медичного огляду в'язнів та персоналу, задіяного на харчоблоках, лікувально-профілактичних, інших роботах. Засуджені позбавлені можливості доступу до питної води, подачу якої належним чином до установи не налагоджено.

Крім того, засуджені установи позбавлені можливості придбавати продукти харчування та предмети першої необхідності. Асортимент товару в крамниці є вкрай незадовільним. Відсутність належного контролю за засудженими призвело до вчинення ними злісних порушень режиму утримання та злочинів яких в цьому році скоєно вже три, один із яких є особливо тяжким - умисне вбивство.

"Начальник колонії не мав права допустити такого стану. Це одна з найгірших (колоній - ред.), що я бачив. Я думаю що ми будемо не клопотати, а вимагати звільнення начальника по статті", - заявив генпрокурор під час перевірки.

За його словами, вказані порушення стали можливими унаслідок неналежного виконання службовими особами зазначеної виправної колонії своїх посадових обов'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-