Трагедія в Княжичах: слідство відпрацьовує версію псевдопограбування

Трагедія в Княжичах: слідство відпрацьовує версію псевдопограбування

Укрінформ
Слідство відпрацьовує версію псевдопограбування  будинку у Княжичах, де спрацювала сигналізація, поки група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в залишеному будинку грабіжників.

Про це у суботу на прес-конференції під час робочої поїздки на Житомирщину, яку транслював телеканал «112 Україна», заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«ДСО виявила драбину, відчинені вікна, а пізніше вже слідство встановило пограбування. Але, можливо, там і не було пограбування. Там пил ніде не стерто, лише відсунуто кілька шухляд і зібрано кілька малоцінних речей. Ці факти якраз наводять нас на думку, що це було псевдопограбування. І це одна  з версій, які ми відпрацьовуємо», - сказав Луценко.

Він наголосив на тому, що «що б там у тому будинку на відбулося - воно не несло в собі причинно-наслідкові зв'язки до безграмотної, бездумної команди йти визволяти двох затриманих працівників поліції, не визначивши, хто їх захопив».

Також генпрокурор поінформував про те, що результати всіх необхідних експертиз у цій справі ще не готові.

«Результати  балістичної, трасологічної та інших експертиз, як правило, треба очікувати  досить довгий час, щонайменше місяць», - додав Луценко, відповідаючи на запитання журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району п'ятеро співробітників поліції загинули внаслідок перестрілки.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в залишеному будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-