Одеського сепаратиста судитимуть за заклики до створення

Одеського сепаратиста судитимуть за заклики до створення "Новоросії"

Укрінформ
Прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси, підозрюваного в публічних закликах до зміни конституційного ладу України.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"Прокуратура Одеської області скерувала до Приморського райсуду обвинувальний акт стосовно громадянина, підозрюваного у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу, вчинених з використанням засобів масової інформації. Встановлено, що у квітні 2014 року під час відеоконференції одесит висловлював заклики до створення на території південно-східних областей України окремого державного утворення “Новоросія” з використанням насильницьких методів", - зазначили в прокуратурі.

Одеситу інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України. Зокрема, "підозрюваний поширював ідеї про введення на території Одеси та області альтернативної влади – Одеської громади, а також про приєднання до "Новоросії" Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей".

В апараті райсуду кореспонденту Укрінформу повідомили, що облпрокуратура передала для розгляду обвинувальний акт стосовно одного з лідерів одеського "антимайдану" Єгора Кваснюка, який після масових заворушень 2 травня 2014 року втік з Одеси спершу на окуповану територію Донбасу, а згодом - на територію РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-