Поліцейського, підозрюваного у смертельному ДТП, не прийняли у СІЗО - адвокат

Поліцейського, підозрюваного у смертельному ДТП, не прийняли у СІЗО - адвокат

Укрінформ
Патрульний поліцейський Олександр Мамотюк, підозрюваний у скоєнні смертельного ДТП в липні в Харкові, відпущений на волю просто від будівлі Харківського СІЗО.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат підозрюваного Олег Головков.

"Станом на 21:20 підозрюваний відпущений на волю просто від будівлі Харківського СІЗО, куди він прибув в автозаку у супроводі конвою. Справа в тому, що Червонозаводський райсуд Харкова протягом дня так і не зміг ухвалити рішення про продовження для Мамотюка запобіжного заходу, який сплив о 00:01 8 грудня і призначив нове слухання на завтра, 9 грудня, на 11:00. По закінченні робочого дня конвой забрав Олександра з будівлі суду - не ночувати ж йому там! - і привіз в автозаку до СІЗО, але тут його не прийняли, посилаючись на відсутність рішення суду про продовження запобіжного заходу. Врешті-решт, нам вдалося переконати конвой у відсутності підстав для затримання підозрюваного, підписали потрібні папери, і його відпустили додому, щоб він завтра з'явився в суд", - зазначив Головков.

За його словами, для Мамотюка, який є студентом 5 курсу юридичного університету ім.Ярослава Мудрого і характеризується позитивно, замість тримання під вартою досить було застосувати в якості запобіжного заходу заборону на спілкування зі свідками.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 10 жовтня Червонозаводський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури продовжив утримання під вартою до 8 грудня для патрульного поліцейського Олександра Мамотюка. Захист підозрюваного подав апеляцію на рішення суду через відсутність вагомих доказів для арешту".

10 липня близько 04.00 автомобіль патрульної служби Toyota Prius з перевищенням швидкості рухався по вул. Сумської та на перехресті допустив зіткнення з авто "Москвич 2141", рикошетом зачепивши іномарку Samand. На місці загинули молодята-пасажири "Москвича": 27-річний чоловік і 18-річна дівчина. П'ятеро постраждалих - у лікарні.

13 липня прокуратура Харківської області оголосила підозру у скоєні злочину 22-річному лейтенанту поліції, який керував патрульним автомобілем. Червонозаводський райсуд Харкова відправив його в СІЗО на два місяці без права на заставу.

21 липня Апеляційний суд залишив рішення першої інстанції без змін, відмовивши стороні захисту, посилалась на клопотання низки осіб, включаючи керівника патрульної поліції Харкова, взяти на поруки підозрюваного на час слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-