НАБУ хоче отримати повний доступ до бази е-декларацій

НАБУ хоче отримати повний доступ до бази е-декларацій

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник закликав НАЗК відкрити НАБУ повний доступ до бази даних декларацій для пришвидшення їх перевірки.

Про це він сказав у четвер на брифінгу в Укрінформі на тему: "Рік розслідувань в НАБУ та САП та інші актуальні питання".

"Сьогодні мені принесли матеріали на порушення ще ряду кримінальних проваджень у розвиток перевірки електронних декларацій. Ці провадження стосуються судової гілки влади, а також представників парламенту. Це все було зроблено за результатами роботи нашої аналітичної служби, за результатами аналізу декларацій цих високопосадовців з використанням доступу до реєстрів і баз даних державних органів, зокрема, Фіскальної служби, Міністерства юстиції. І, на жаль, чомусь ми поки не знайшли розуміння в НАЗК, оскільки ми попросили відкрити нам повний доступ згідно з чинним законодавством до цих декларацій, для того, щоб ця робота йшла більш ефективно. Але десь такого розуміння ситуації ми там поки що не побачили", - сказав він.

Водночас, Ситник, користуючись нагодою, звернувся до керівництва НАЗК та закликав все ж таки відкрити для співробітників НАБУ повний доступ до декларацій високопосадовців України.

"Хотів би звернутись публічно до наших колег із Нацагентства щодо запобігання корупції все-таки відкрити нам повний доступ до декларацій, як того вимагає закон, це значно пришвидшить нашу роботу", - підкреслив директор НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-