У Києві 75 добровольців Корпусу миру США склали присягу

У Києві 75 добровольців Корпусу миру США склали присягу

Укрінформ
У Києві 75 добровольців Корпусу миру США склали присягу, яка символізує завершення тримісячної мовної, технічної та крос-культурної підготовчої програми і офіційний початок дворічної служби в Україні як викладачів англійської мови та посланців американської культури.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія проходила в Українському домі, а до присяги добровольців привела Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович. 

"Ви стаєте волонтерами-освітянинами в Україні в особливий час, коли Міністерство освіти і науки України запроваджує амбітні реформи, в центрі яких є створення нової української школи. Це фундаментальний переворот у педагогічній методології, який відображає політичну волю і прагнення до змін", - сказала Йованович.

Вона додала, що після звернення українського уряду з проханням збільшити кількість учителів англійської мови це вже друга група добровольців Корпусу миру, яка складає присягу цього року. За словами посла, використовуючи у роботі міжособистісний підхід, яким славиться Корпус миру, його волонтери посилять автономію районних та обласних шкіл, сприятимуть інклюзивному навчанню і надихатимуть українських учителів бути більш незалежними. 

Йованович відзначила, що ще однією сміливою ініціативою українського уряду є створення опорних шкіл. "Я дуже рада, що дехто з вас працюватиме у цих опорних школах і на практиці здійснюватиме освітню реформу", - зазначила посол. 

Директор Корпусу миру США в Україні Денні Робертсон у свою чергу зазначив, що ідея Корпусу миру з'явилася 55 років тому, але три його цілі, а саме обмін досвідом, знайомство з новою культурою та сприяння взаєморозумінню між людьми, наразі стають навіть більш актуальними і затребуваними, ніж це було у 1961 році.

Він нагадав, що службу в Корпусі миру з моменту його створення пройшли 250 тис. волонтерів, а в Україні вже відслужили 2700 американців.

"Знаємо, що під час служби вам доведеться стикнутися з труднощами, але я думаю, ви готові до цього виклику, оскільки те, що ви робите, має неабияке значення. Як зазначали сьогодні наші партнери з Міністерства освіти, роботи непочатий край", - сказав Робертсон.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-