В архієпископа, відомого гулянкою та бійкою, забрали єпархію

В архієпископа, відомого гулянкою та бійкою, забрали єпархію

Укрінформ
Архієпископ Мстислав, відомий гулянкою та бійкою в тернопільському барі, більше не очолює Тернопільську єпархію УАПЦ.  Архієрейський собор УАПЦ призначив її очільником єпископа Віктора (Бедь).

Про це повідомляє прес-служба сайту Patriarchia.

«6 грудня під головуванням Блаженнійшого Макарія (Малетича), Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви в м. Києві відбулося засідання Архієрейського собору УАПЦ. На соборі розглянули питання щодо стану справ у Тернопільській та Хмельницькій єпархії УАПЦ та постановили  вивести архієпископа Мстислава (Гук) з числа єпископів. У зв'язку з рішенням та зверненням єпархіального собору Тернопільської єпархії (від 1 грудня 2016 року) до Архієрейського Собору УАПЦ  призначили правлячим єпископом Тернопільської єпархії Преосвященнійшого Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, зі збереженням за ним керівництва Карпатською єпархією».

За повідомленням прес-служби Карпатської єпархії УАПЦ, таке рішення  собор прийняв одноголосно, підкресливши, що «архієпископ Мстислав (Гук), унаслідок ситуації, що склалась, надалі не може очолювати Тернопільську та Хмельницьку єпархії».

У своєму виступі владика Мстислав (Гук) попросив вибачення за допущені ним провини та  повідомив, що у найближчий час вимушений лікуватись через погіршення здоров'я.

У жовтні декілька телеканалів показали відео з камер спостереження тернопільського бару, куди архієпископ Мстислав  під час посту прийшов у компанії з панотцями. Вони пили горілку, танцювали, а потім навіть добряче побилися з відвідувачами. 

Після скандалу Архієрейський собор відправив Мстислава на спокуту в один із чоловічих монастирів.

Там він мав би перебувати певний час. Проте, спроби журналістів телеканалу знайти Мстислава в одному з п'яти монастирів успіхом не увінчалися.  Натомість вони знайшли  архієпископа вдома, та ще й не одного, а із заміжньою жінкою. Подальше спостереження  засвідчило, що грішник  замість каяття в монастирі продовжує  випивати горілку, зустрічатися  з жінками та відпочивати, що й було зафільмовано.

Побачивши це «кіно»,  Предстоятель УАПЦ  Макарій пообіцяв покласти цьому край, що, власне, й відбулося на засіданні Архієрейського собору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-