Екс-голова окружкому за корупцію отримав умовний термін

Екс-голова окружкому за корупцію отримав умовний термін

Укрінформ
На Луганщині за корупційне кримінальне правопорушення засуджено колишнього голову окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 104. Він отримав покарання з випробувальним терміном.

Про обставини справи розповіли в прес-службі прокуратури Луганської області.

«Вироком Старобільського районного суду колишнього голову окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 104 визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки)», - повідомила прес-служба обласної прокуратури.

У прокуратурі нагадали, що колишній голова окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 104 під час проведення позачергових виборів народних депутатів України у жовтні 2014 року, використовуючи своє службове становище, нарахував та видав грошові кошти особам, які не мали будь-якого відношення до діяльності окружної виборчої комісії, чим спричинив збитки державному бюджету на загальну суму 219 тисяч гривень.

В ході проведення досудового розслідування екс-голова виборчої комісії повністю відшкодував збитки заподіяні державі.

Вказану особу засуджено за ч. 4 ст. 191 КК України до 5 років позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік із забороною займати посади, пов’язані з виборчим процесом на 2 роки, за ч. 2 ст. 366 КК України до штрафу у розмірі 4250 гривень.

Прізвище засудженого не називається, хоча на сайті Центрвиборчкому воно досі фігурує. Утім, з огляду на події 2014 року в Луганську, де була розташована комісія, голову могли поміняти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-