"Банківські" справи: НБУ 140 разів допускав правоохоронців до інформації

Укрінформ
Національний банк за січень-листопад 2016 року 140 разів надавав правоохоронним органам доступ до інформації в межах розслідувань кримінальних правопорушень у банківській сфері.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

"Усього за 11 місяців 2016 року НБУ 140 разів надавав правоохоронним органам доступ до інформації в межах розслідувань кримінальних правопорушень у банківській сфері", - йдеться в повідомленні.

Нацбанк у листопаді 2016 року 13 разів надавав доступ до речей та документів у межах розслідування кримінальних правопорушень у банківській сфері. У тому числі з ініціативи: Генеральної прокуратури - 4 рази, СБУ - 1 раз, Національної поліції України - 8 разів.

У березні 2015 року парламент України ухвалив закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб", яким запроваджено кримінальну відповідальність керівників та власників банку за вчинення дій, що призвели до віднесення банківської установи до категорії неплатоспроможних, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-