Грип: епідпоріг перевищений у Києві та п'ятьох областях

Грип: епідпоріг перевищений у Києві та п'ятьох областях

Укрінформ
За 48 тиждень епідемічного сезону в Україні захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 13,3%. Всього зареєстровано 229 448 хворих на грип та ГРВІ.

Про це повідомляє Центр з контролю та моніторингу захворювань.

"За звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіло 229 448 осіб, з них 69,5% становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 538,7 на 100 тисяч населення, що на 13,3 % більше минулого тижня", - йдеться у повідомленні. 

Найвищий показник захворюваності зареєстровано в Київській – 914,7, найменший – у Закарпатській областях – 281,5 на 100 тис. населення.

У Центрі  повідомили, що епідемічний поріг перевищено в Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Харківській, Чернівецький областях України та місті Києві. Крім того, зросла кількість госпіталізованих серед осіб, що звернулися по медичну допомогу. На 48 тижні епідсезону їх стало більше на 15,1% порівняно з минулим тижнем.  

Також  повідомляється, що в Сумській області зареєстровано та підтверджено смерть від ускладнень грипу 52-річного чоловіка з групи ризику (діабет). 

За даними Центру, з початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 45 346 осіб, з них 41 642 особи з груп епідеміологічного та медичного ризиків. Обсяг щеплень проти грипу нижче середнього по Україні в 18 регіонах. Найвищий рівень відзначається в Миколаївській області. Найбільше щеплених проти грипу дітей в Запорізькій та Миколаївській областях. Питома вага дітей, щеплених проти грипу, становить 17,0 %. Для проведення щеплень імунобіологічні препарати закуповувались переважно за власні кошти та кошти місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-