Прокурор Полтавщини може втратити крісло через втечу хакера з Avalanche – ГПУ

Прокурор Полтавщини може втратити крісло через втечу хакера з Avalanche – ГПУ

Укрінформ
Прокурор Полтавської області може втратити свою посаду через втечу організатора кіберзлочинної групи Avalanche Геннадія Капканова.

Таку думку висловив на брифінгу Генпрокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не виключаю, що новопризначений прокурор Полтавської області може особисто втратити свою посаду. Бо мій перший заступник Сторожук особисто йому поставив завдання контролювати хід подання і представництво в суді. Зараз ведеться службова перевірка", - сказав Луценко.

Він повідомив, що суд прийняв рішення, не враховуючи статтю 115, яка не передбачає іншого запобіжного заходу, крім взяття під варту. Тобто, за його словами, провина лежить на тих, хто вніс подання без зазначеної статті.

За словами Луценка, правоохоронні органи ретельно працюють над розшуком злочинця. "За оперативними даними територію України він не залишив", - повідомив Луценко.

Раніше повідомлялося про втечу розшукуваного по всьому світу організатора кіберзлочинної групи Avalanche Геннадія Капканова, після того, як його випустив полтавський суд. Прокурор просив заарештувати Капканова, але суддя його відпустила. Після цього Капканов зник.

Його звинувачують у тому, що він з використанням шкідливих програм із банківських рахунків або рахунків користувачів онлайнових платіжних систем викрав 6 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-