Геращенко підрахувала, скільки крадуть на її службовому авто, і жахнулася

Геращенко підрахувала, скільки крадуть на її службовому авто, і жахнулася

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає за доцільне порушити кримінальну справу відносно директора автобази ВР через списування бензину в особливо великих розмірах.

Про це вона написала у  Facebook.

"Підтримуючи всебічний контроль за використанням державних коштів, в тому числі тих, що йдуть з бюджету на забезпечення діяльності ВР, офіційно звернулася до керівника транспортного відділу з проханням надати інформацію про роботу закріпленого за першим заступником голови ВР. В результаті - ШОК. Згідно довідки, машина в день "намотує" не менше 120 км, в тому числі в дні моїх офіційних відряджень в Мінськ!!!!! В вихідні, які я завжди проводжу з родиною, машина намотує по 240 км!", - написала вона.

Геращенко зауважила, що у серпні, коли вона мала офіційну відпустку і була відсутня в Києві згідно з цією довідкою машина проїхала 4229 км. У вересні, коли вона була у відрядженнях - 5000 км. "Очевидно, ця довідка, підписана директором автобази, свідчить про їх впевненість в повній безкарності і в тому, що я просто не буду то читати і розбиратися. І якщо на одній машині можна красти і списувати сотні літрів бензину на місяць, то важко уявити, що відбувається в цілому",  наголосила Геращенко.

Перший віце-спікер повідомила, що вже написала офіційну вимогу на голову ВР створити комісію і розібратися з цією ганьбою. Вона звернулася до всіх колег - депутатів з проханням написати офіційні звернення і перевірити, що списують на них. "Потрібно потім перевірити всю цю інформацію бюджетному і регламентному комітету. В час, коли армія заощаджує кожну копійку, дехто безсоромно краде. Також я звертаюся до лідерів парламентських фракцій негайно призначити керівника Апарату ВР, саме ця людина має розбиратися з бюджетом парламенту і звітувати перед депутатами за кожну витрачену копійку. Давно потрібно навести лад в цім господарстві, царстві в царстві. Ну а щодо директора автобази, то, по-моєму, це списування бензину в особливо великих розмірах... І це не просто звільнення, а кримінальна справа і звільнення за статтею", - додала Геращенко.

Вона також зауважила, що ніколи не брала від держави квартир, землі, дач , компенсацій і т.д. Відразу після обрання першим заступником голови ВР відмовилася від охорони і всіляких машин супроводу. Єдине, що вона залишила це службову машину, якою користується  виключно в службових цілях: на роботу, на заходи, в аеропорт. "Принципово не користуюся машиною в приватних цілях. Більше того - в відрядження по країні , в регіони я їжджу не на службовій, а на особистій машині: з метою заощадження коштів ВР, що теж легко перевірити, в тому числі по випискам автобази", - пояснила депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-