У МОЗ бояться, що держсекретарі можуть поховати реформи

У МОЗ бояться, що держсекретарі можуть поховати реформи

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я наполягає на відкритому та чесному конкурсі на посади держсекретарів, який унеможливить повернення в Міністерства корупціонерів та чиновників старої системи.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Загрозою для успішного впровадження реформ в Україні може стати непрозорий та необ'єктивний конкурсний відбір на ключову посаду в міністерствах – державного секретаря. Це може спричинити повернення до влади чиновників із заплямованою репутацією, котрих не маємо права допустити до керівництва новою країною", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадують, що посада держсекретаря передбачає організацію роботи апарату міністерства; підготовку планів роботи міністерства; затвердження штатного розпису та кошторису міністерства; визначення кадрової політики міністерства. Термін перебування на посаді – 5 років, незалежно від зміни очільників. Навіть після звільнення міністрів держсекретарі мають продовжувати втілювати в життя розпочаті реформи.

"МОЗ закликає створити умови для прозорого та неупередженого процесу відбору, аби обрати гідного кандидата. Однак реалії – протилежні. Недосконалі вимоги до кандидатів, а також непрозора конкурсна процедура, що не враховує критерії доброчесності, може стати шляхом повернення чиновників старої влади", - наголошують у відомстві.

Упередженість Комісії виявляється вже на етапі подачі документів кандидатами, коли значна кількість достойних кандидатів відсіюється через начебто брак досвіду роботи на керівних посадах. У законодавстві немає чітко прописаної процедури обліку керівного досвіду, тому Комісія трактує це суб’єктивно та ситуативно.

"Відверто упереджений підхід до відбору кандидатів ставить під сумнів результати. У частині міністерств вже здобули перемогу чи стали другими кандидатами особи, які працювали за часів злочинної влади або ж замішані у корупційних схемах. Це є неприпустимо та суперечить Закону “Про очищення влади”, тому МОЗ наполягає на перегляді критеріїв відбору на посади держсекретарів та на публічному висвітленню роботи Комісії", - наголосили у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-