Майже 40% православних в Україні є вірними Київського патріархату

Майже 40% православних в Україні є вірними Київського патріархату

Опитування
Укрінформ
Майже 40 відсотків православних в Україні відносять себе до Української православної церкви Київського патріархату, вірних Московському патріархату фактично вдвічі менше - 23,3 відсотка.

Такими є результати соціологічного дослідження Центру Разумкова, надані Укрінформу.

"До православних себе відносять 64,7% українців. Найбільша кількість православних (39,5%) ідентифікують себе з УПЦ Київського патріархату. Друга за кількістю група (25,4%) вважає себе "просто православними", 23,3% відносять себе до УПЦ Московського патріархату", - йдеться у матеріалах дослідження.

За результатами опитування, 4,8% православних є парафіянами УАПЦ, а 1,3% "приписують" себе до Руської (Російської) православної церкви.

З усіх опитаних греко-католиками вважають себе 8,2%; 1,2% - протестантами, а 0,8% - римокатоликами. Водночас 12,7% опитаних ідентифікують себе як «просто християни», зазначають соціологи.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 листопада 2016   року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-