Екс-працівник МВС отримав дев'ять років за смертельну ДТП

Екс-працівник МВС отримав дев'ять років за смертельну ДТП

Укрінформ
Колишнього працівника МВС засудили до 9 років позбавлення волі за скоєння смертельного ДТП на Київщині з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Про це інформує прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратура Київської області, попри спроби обвинуваченого уникнути кримінальної відповідальності, відстояла в суді свою принципову позицію щодо засудження колишнього працівника Головного управління МВС України в області до 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки за вчинення дорожньо-транспортної пригоди ", - йдеться у повідомленні.

Досудовим слідством було встановлено, що порушник правил у вечірній час, рухаючись по автодорозі Кременець - Біла Церква - Ржищів, перебуваючи в правій смузі, виконуючи поворот наліво, зіткнувся з мікроавтобусом.

Зазначається, що внаслідок ДТП двоє пасажирів мікроавтобуса від отриманих травм померли та троє пасажирів отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Дії обвинуваченого було кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть кількох осіб) КК України. 

Під час судового розгляду обвинувачений намагався умисно уникнути кримінальної відповідальності, імітуючи психічні розлади, однак повторна  комплексна стаціонарна судово-психіатрична експертиза встановила, що обвинувачений є осудним.

За результатами судового розгляду, завдяки наполегливості прокурора, засуджено колишнього працівника міліції до 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки. Засудженого взято під варту в залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-