Вирок

Вирок "батьку ХНР" відклали: судді зайняті іншою справою

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Харкова, де повинні були ухвалити вирок по справі "батька ХНР" Юрія Апухтіна, що звинувачується в діях, спрямованих на повалення конституційного ладу і організацію масових заворушень, не відбулося: судді зайняті розглядом іншої справи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Завершальне засідання за результатами дебатів по справі сепаратиста Юрія Апухтіна, призначене на 14:00, не відбулося, оскільки судді зайняті розглядом іншої кримінальної справи", - зазначили в суді.

Апухтін, сказали в суді, мав виступити з останнім словом: "Після чого судді пішли б до дорадчої кімнати для виголошення вироку".

"Конкретна дата наступного засідання не визначена", - додали в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 листопада на другій частині дебатів в Київському райсуді Харкова, де слово надали стороні захисту, сепаратист Юрій Апухтін, відомий як "батько ХНР", не визнав своєї провини. Він вважає свою діяльність політичною і правомірною, оскільки усі організовані ним акції "були погоджені з міською владою, і до жодної з них не було претензій СБУ".

17 листопада під час першої частини дебатів в Київському райсуді Харкова по справі Юрія Апухтіна прокурор зажадав для обвинуваченого максимум покарання: 8 років в'язниці.

26 жовтня Київський райсуд Харкова продовжив на 2 місяці утримання під вартою, тобто, в СІЗО, без права на заставу для сепаратиста Юрія Апухтіна.

11 квітня в Київському райсуді Харкова розпочато дослідження відеоматеріалів по суті справи Апухтіна.

9 грудня 2015 року Київський райсуд Харкова перервав слухання справи Апухтіна через те, що біля суду знайшли бойову гранату. Граната знешкоджена. Ніхто не постраждав.

Апухтіна заарештовано в квітні 2014 року за організацію масових заворушень, включаючи штурм Харківської ОДА, а також заклики до створення "ХНР" і "Конституції ХНР". У травні він вийшов під заставу, внесену екс-нардепом Олегом Царьовим. Тоді ж Апухтіна було помічено як організатора проросійських мітингів в Харкові. Його заарештовано в грудні і поміщено в СІЗО. 

У серпні 2014 року окружний адміністративний суд примусово розпустив сепаратистську організацію південний "Схід", лідером якої був Юрій Апухтін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-