Вина за трагедію в Княжичах лежить на керівництві спецоперації - Найєм

Вина за трагедію в Княжичах лежить на керівництві спецоперації - Найєм

Укрінформ
Народний депутат України Мустафа Найєм вважає, що вина за трагедію, що сталася в Княжичах під Києвом, лежить на керівництві спецоперації.

Про це він заявив у понеділок в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Зрозуміло, що головним винним у цій ситуації є керівництво спецоперації, яке не забезпечило достатнього рівня взаємодії з усіма підрозділами Національної поліції, що й призвело до трагедії", - сказав він.

За словами Найєма, насамперед це стосується безпосередньо керівника кримінального розшуку міста Київ, "який цим займався". І, по-друге, нардеп переконаний, що вина лежить на тих людях, які безпосереньо керували цією спецоперацією.

"Зрозуміло вже зараз, що там відбулося щось, чого ми поки що не знаємо. В першу чергу, це стосується стрільби впритул, коли бачили співробітники Національної поліції - КОРД, тобто спецназу, що це дійсно машина поліції, що це дійсно поліція охорони. І замість того, аби зв'язатися з центром, і замість того, аби прослуховувати хвилі, які на той момент там лунали — була стрілянина. Це означає, що були якісь неузгодженості", - переконаний нардеп.

Водночас, Найєм закликав "не робити огульну критику проти всіх правоохоронців, всіх працівників Нацполіції". Він сподівається, що в Національній поліції не приховуватимуть результати службового розслідування, не дивлячись навіть на те, що в подіях, які сталися в Княжичах, були задіяні співробітники кримінальної розвідки Нацполіції.

"Я сподіваюся, що цього не станеться, тому що в даному випадку мова йде про безпрецедентну історію, коли загиблі є працівниками Національної поліції", - наголосив народний депутат.

Як повідомлялося, вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'яти поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-