Квартира Лещенка: нардепа повторно викликали до НАЗК

Квартира Лещенка: нардепа повторно викликали до НАЗК

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції офіційно повідомило Сергію Лещенку, що з метою здійснення усіх процесуальних заходів, передбачених Кодексом про адміністративні правопорушення, уповноважена особа НАЗК очікує на народного депутата особисто. 

Про це інформує у понеділок прес-служба НАЗК.

Як зазначили у НАЗК, сьогодні до агентства прибув адвокат Сергія Лещенка та повідомив офіційну причину відсутності свого клієнта.

"Народний депутат Сергій Лещенко сьогодні не з'явився для продовження процедури ознайомлення з протоколом, але був його представник. Він надав документи, згідно з якими його клієнт має дві поважні причини та не зможе приїхати до НАЗК. Першою причиною є те, що о 10-й годині пан Лещенко має бути присутнім на судовому засіданні в Подільському районному суді м. Києва у справі № 758/2393/16-ц за позовом Авакова А.Б., а друга – Генеральна прокуратура України викликала його для участі в допиті як свідка в рамках кримінального провадження", – зазначив керівник департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Олександр Писаренко.

Офіційним листом представнику Лещенка було повідомлено, що протягом дня сьогодні та завтра, 6 грудня, з 9-ї години ранку народного депутата очікують в НАЗК особисто.

"Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення особа, стосовно якої проведено перевірку та встановлено факт адміністративного правопорушення, має ознайомитися з протоколом особисто, а у разі незгоди – написати заперечення або дати додаткові пояснення", – підкреслив керівник департаменту.

Згідно з процедурою, протокол після ознайомлення буде передано на засідання НАЗК для ухвалення рішення щодо доцільності направлення матеріалів справи до суду.

У НАЗК також нагадали, що агентство завершило перевірку стосовно Лещенка щодо наявності ознак порушення, передбаченого ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Процедуру ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення було розпочато 30 листопада.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що за результатами перевірки факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у Києві виявило у його діяx ознаки адміністративного правопорушення. Зокрема, нардеп одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. За даними НАЗК, ідеться про суму 1 млн 801 тис. 648 гривень.

Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири Лещенком 20 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-