Українських заручників на Донбасі можуть звільнити до Нового року - Тандіт

Українських заручників на Донбасі можуть звільнити до Нового року - Тандіт

Укрінформ
Українські заручники в ОРДЛО можуть бути звільнені до Нового року або Різдва.

Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт у коментарі ЛІГА.net.

 "Ми сподіваємося, що до Нового року будуть звільнені наші заручники. Ми впевнені, що Російська Федерація, яка позиціонує себе як правова держава, зробить все для того, щоб до Різдва були звільнені наші заручники. Ми готові у будь-який момент забрати наших хлопців. Зробимо все, щоб провести цю операцію", - сказав Тандіт.

За його словами, на виїзному всеукраїнському засіданні Ради церков голова СБУ Василь Грицак звернувся до митрополита Августина, який представляє Українську православну церкву Московського патріархату, щодо залучення церкви до звільнення заручників.

"Якщо ми зможемо хоч би одну людину звільнити, то це буде велика перемога. Велике значення для процесу звільнення заручників у даному випадку мають наші західні партнери, європейські та США, вони нам допомагають у цьому питанні", - підкреслив Тандіт.

Він додав, що на сьогодні в ОРДЛО офіційно знаходиться 108 українських заручників, проте бойовики підтверджують тільки 50 осіб.

Як повідомлялося, раніше глава ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що до Різдва відбудеться обмін заручників між сторонами конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-