Президент закликає не використовувати трагедію у Княжичах

Президент закликає не використовувати трагедію у Княжичах "для розборок"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав не використовувати трагічну загибель п’яти поліцейських, що трапилася у неділю вночі в селищі Княжичі на Київщині, "для влаштовування розборок і дестабілізації політичної ситуації".

На цьому він наголосив у неділю на нараді із керівництвом правоохоронних органів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поліція потребує сьогодні підтримки суспільства. Поліція потребує довіри суспільства. Найкращі з поліції віддають своє життя для забезпечення миру та спокою в державі. Я закликаю не використовувати ці трагічні події для того, щоб влаштовувати розбірки і дестабілізовувати політичну ситуацію", - сказав Президент.

Він заявив, що особисто гарантує, що розслідування пройде чесно і неупереджено, а відповідні служби зроблять з цієї трагедії висновки.

"Я гарантую, що розслідування пройде чесно і неупереджено. Я гарантую, що ми зробимо все, аби відповідні служби зробили відповідні висновки", - сказав Порошенко.

Він також висловив впевненість, що у Генеральної прокуратури "вистачить потенціалу" для того, щоб притягнути винних до відповідальності. І суспільство про це, за словами Президента, має і буде знати.

Як повідомляв Укрінформ, п'ятеро співробітників поліції внаслідок перестрілки загинули вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 5 поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Фото: АПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-