На місці поліцейської перестрілки працюють слідчі прокуратури

На місці поліцейської перестрілки працюють слідчі прокуратури

Укрінформ
Хід проведення оперативно-слідчих дій на місці загибелі поліцейських у селищі Княжичі Броварського району контролює особисто прокурор Київської області Дмитро Чібісов.

Про це розповіла прес-секретар прокуратури Київської області Катерина Хоменко в ефірі телеканалу 112, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота зі з'ясування обставин загибелі п'яти поліцейських у Княжичах триває й досі. На місце події особисто виїхав прокурор Київської області Дмитро Чібісов, який контролює хід проведення слідчих дій", - сказала Хоменко.

Вона нагадала, що за фактом загибелі поліцейських прокуратура Київської області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею "умисне вибивство" Кримінального кодексу України. 

"Наразі проводиться комплекс слідчих і оперативно-розшукових заходів, які направлені на встановлення обставин загибелі правоохоронців", - зазначила вона.

Відповідаючи на запитання, чи відомі їй обставини, за яких відбулася перестрілка між поліцейськими, і чи справді автомобіль Управління охорони поліції був розстріляний, Хоменко сказала, що на даний час "зарано щось говорити", оскільки немає проведених експертиз, а оперативно-слідчі дії на місці трагедії ще тривають.

"На даний час ми перебуваємо на місці події, щоб з"ясувати, хто де знаходився. Тому зарано ще зараз щось говорити. Попередніх висновків також ще немає. Будуть призначені експертизи і лише тоді ми зможемо бачити повну картину, як все відбувалося", - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, п'ятеро співробітників поліції внаслідок перестрілки загинули вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 5 поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-