Прокуратура кваліфікувала загибель поліцейських як вбивство

Прокуратура кваліфікувала загибель поліцейських як вбивство

Оновлено
Укрінформ
Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'яти поліцейських на Київщині, досудове розслідування здійснюється за статтею Кримінального кодексу "вбивство".

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці речник Генпрокурора Лариса Сарган.

"Прокуратура Київської області здійснює досудове розслідування за фактом загибелі п'яти поліцейських у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 115 (вбивство) КК України", - написала Сарган.

За її словами, прокуратура встановила, що 4 грудня 2016 року о 4 годині ранку в с. Княжичі Броварського району Київської області співробітники Корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю стосовно співробітників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, які разом з двома співробітниками Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. Внаслідок чого загинули п'ятеро співробітників поліції.

Наразі тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставини скоєного злочину.

За даним фактом прокуратурою Київської області відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі Генерального прокурора України.

Як повідомляв Укрінформ, у Нацполіції також почали внутрішнє розслідування трагедії.

На місці трагедії працює слідчо-оперативна група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-